Bakefilosofi

Håndtverksprinsipper i et moderne miljø

French Bakery startet som et håndtverksbakeri i 1985. Siden den gang har volum og sortiment endret seg og omsetningen har blitt mangedoblet. Men, vi søker fremdeles å bake etter de samme prinsippene som i vår spede start. Det hele handler om gode råvarer og god tid.

Produktfilosofi ”SLOW BAKE”.

Alle vet at det er to faktorer som er avgjørende for kvaliteten på det vi spiser og drikker – kvaliteten på råvarene og tiden det tar å tilberede dem. De beste vinene og de beste måltidene er de som er basert på gode råvarer og blitt til over tid. Hver ingrediens har fått den tiden som trengs for å utvikle den riktige smaken og konsistensen. Det samme gjelder for brød. For å kunne tilby deg et kvalitetsbrød velger vi ut de beste råvarene og våre egne surdeiger. Vi blander alle ingredienser godt og bruker god tid for å få en deig med høyt vanninnhold. En slik deig vil gi brød med bedre konsistens, smak og lengre holdbarhet. Deigen håndteres med forsiktighet gjennom hele prosessen og heves over lang tid. Dette gjøres for å få frem den unike smaken i hver ingrediens, og for at brødet skal få sin spesielle struktur og karakter. Brød skal ikke bare spises, men oppleves!

Surdeig og steinovn – den tradisjonelle bakemåten.

Bruk av surdeig for å heve brøddeig er gjort siden oldtidens Egypt. Surdeigen gir brødet en annen karakter enn brødgjær, samtidig som den også tilfører god smak til brødet. Vår egen surdeig er laget av hvete eller rug på tradisjonell, fransk måte og har sin opprinnelsefra 1985 da French Bakery ble etablert. Våre brød inneholder derfor ekte surdeig av høy kvalitet. Steking av brød på flate steiner er en gammel og god tradisjon. Vi steker alle våre brød i moderne steinovner. Den høye temperaturen og bruk av steinplater gjør at porene i deigen stenges umiddelbart. Dette gir et brød med fantastisk skorpe som bevarer saftigheten, smaken og strukturen i brødet. Våre brød skal smake godt! Godt brød er ofte det som gjør at måltidet oppfattes som noe ekstra. Smakfulle brød er et kjennetegn for oss og er en viktig del i vårt kvalitetsbegrep. Men et brød skal ikke bare smake godt, det skal også se spennende og tiltalende ut. Det er derfor vi er kreative i bakeprosessen og tilsetter spennende råvarer som oliven, nøtter, frukt og krydder. Brødene våre får en herlig sprø skorpe som vi oppnår ved at brødet bakes med de beste råvarer, dette fordi vi benytter surdeig og lang hevetid samt at vi steker brødene i steinovn. Et brød skal også se spennende og tiltalende ut og det er derforvi tilfører litt kreativitet når vi former våre brød. Brød skal ikke bare spises, men oppleves!

Du skal vite hva du spiser - helsetrenden er kommet for å bli!

Stadig flere forbrukere setter fokus på hva de spiser og hva de ulike matproduktene inneholder. De ønsker kunnskap om tilsetningsstoffer, hva de består av og hvilken påvirkning de har på kropp og helsetilstand. Vårt mål er derfor å benytte naturlige råvarer og en unik prosess for å få frem våre kvalitetsprodukter. Vi kan tilby brød og småvarer helt uten tilsetningsstoffer; bakt med naturlige råvarer, surdeig og stekt i steinovn. Dette gir sunne brød med en unik smak, konsistens og struktur