Forside
Surdeig & Steinovn

Surdeig & Steinovn

Tradisjoner fra oldtiden

Bruk av surdeig for å heve brøddeig er gjort siden oldtidens Egypt. Surdeigen gir brødet en annen karakter enn brødgjær, samtidig som den også tilfører god smak til brødet. Vår egen surdeig er laget av hvete eller rug på tradisjonell, fransk måte og har sin opprinnelsefra 1985 da French Bakery ble etablert. Våre brød inneholder derfor ekte surdeig av høy kvalitet. Steking av brød på flate steiner er en gammel og god tradisjon. Vi steker alle våre brød i moderne steinovner. Den høye temperaturen og bruk av steinplater gjør at porene i deigen stenges umiddelbart. Dette gir et brød med fantastisk skorpe som bevarer saftigheten, smaken og strukturen i brødet. Våre brød skal smake godt! Godt brød er ofte det som gjør at måltidet oppfattes som noe ekstra. Smakfulle brød er et kjennetegn for oss og er en viktig del i vårt kvalitetsbegrep. Men et brød skal ikke bare smake godt, det skal også se spennende og tiltalende ut. Det er derfor vi er kreative i bakeprosessen og tilsetter spennende råvarer som oliven, nøtter, frukt og krydder. Brødene våre får en herlig sprø skorpe som vi oppnår ved at brødet bakes med de beste råvarer, dette fordi vi benytter surdeig og lang hevetid samt at vi steker brødene i steinovn. Et brød skal også se spennende og tiltalende ut og det er derforvi tilfører litt kreativitet når vi former våre brød. Brød skal ikke bare spises, men oppleves!