Historie

French Bakery Company as

French Bakery Company as ble etablert i Oslo i 1985 av Christer Hägglund. Da var målsetningen for bakeriet å produsere og levere kvalitetsprodukter til restaurant- og hotellbransjen i Oslo; brød og baguetter bakt etter klassiske franske metoder.

Etter hvert begynte French Bakery Company as (FBC) å levere til dagligvarebutikker, og man begynte å bake halvstekte produkter som butikkene kunne steke selv. I 2004 kom Gjermund Østby inn på eiersiden, og FBC ble hovedleverandør av halvstekte brød til Ica Norge. Dette førte til omsetningsvekst og nye investeringer i bakeriet. I 2009 ble de daværende lokalene i Sagveien i Oslo for små, og et nytt, moderne bakeri sto klart i Lier utenfor Drammen. Bakeriet i Lier kombinerer ultramoderne teknologi med tradisjonelle franske bakemetoder.  Når kapasiteten ble økt ved flyttingen til Lier kunne vi utvide produktsortimentet. Per i dag produserer vi bake-off produkter som småbrød, baguetter og brød, deigemner boller og konsumentpakkede fryste produkter, altså produkter kunden selv steker hjemme. Sortimentet spenner fra tradisjonelle hverdagsvarer til eksklusive premiumprodukter.  Våre produkter er i dag å finne på det norske, svenske og finske markedet.

Vi ble i 2010 ISO 22000-sertifiserte. Denne sertifiseringen setter fokus på farene i produksjon av næringsmidler og sikrer trygg mat i alle ledd fra råvareleverandør til sluttbruker.

FBC har per i dag ca 55 ansatte, derav ca 40 stykker i bakeriet.  Vi har eget salgsapparat i Norge og Sverige som har fokus på kurs og opplæring av butikkansatte.